מאי 17, 2017
Admin

מתכון מנצח של לביבות בטטה אפויות

 

בטטה הידועה גם בשמה העממי כ-תפוח אדמה מתוק, היא אחד מירקות השורש החשובים והחיוניים ביותר למאכל. אם גם אתם נמנים על חובבי המזון הבריא (והטעים), זה הזמן לדעת איך להכין לביבות המיוצרות מבטטה, והפעם במקום לטגן אותן פשוט תאפו אותן…

להכנה של  כ-20 לביבות בטטה הצטיידו ברשימת המצרכים הבאה: 2 בטטות גדולות, תפוח אדמה אחד קטן, בצל גדול, 30 גרם חמאה, ביצה אחת בגודל בינוני, צרור פטרוזיליה, כף פלפל שחור גרוס וכפית מלח. בשלב הראשון להכנת לביבות אפויות מבטטה, הביאו לרתיחה את הבטטות ותפוח האדמה. במקביל, קצצו את הבצל לקוביות וטגנו אותם. בשלב השני, לאחר שהבטטה ותפוח האדמה "רכים", מעכו אותם ביחד עם החמאה וערבבו את התערובת עם כל יתר המצרכים. לאחר מכן, רדפו תבנית בנייר אפייה משומן ובעזרת ידיים מעט רטובות ייצרו לעצמכם לביבה אחר לביבה והניחו אותן על התבנית. במקביל, חממו את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ואפו את הלביבות מכל צד במשך 15 דקות.

בזמן שהלביבות האפויות שלכם בתנור, הקדישו מספר דקות ליצירת מטבל שמנת פשוט להכנה וטעים להפליא. המצרכים להכנת המטבל כוללים: 2 כפיות מיונז, גביע שמנת חמוצה, שום כתוש (שניים-שלוש שיניים), צרור עירית קצוצה היטב ומעט מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו את כל המצרכים לתערובת אחת ובסיום הניחו על גבי צלוחית מטבל. את מטבל השמנת ניתן להחליף גם ברטבים מוכנים דוגמת: רוטב אלף האיים, רוטב, רוטב ברביקיו, רוטב צילי חמוץ מתוק וכדומה.

רעיונות לשדרוג המתכון

לביבות בטטה בתנור הן ללא ספק "חטיף" נשנוש אותו מומלץ להגיש כמנת פתיחה בארוחת ערב אותה אתם מכינים לאנשים האהובים עליכם, וכמו כן, הן מיועדות לצרכי אירוח חברים ונשנוש כיפי בערבי הקיץ במרפסת. במידה ותרצו לשדרג את לביבות הבטטה ולהפוך אותן למנות בעלות ערך בריאותי גבוה יותר, אנו ממליצים לכם להוסיף למצרכים הנדרשים לצורך הכנת כ-20 לביבות גם חצי כוס קוואקר אותו יש לצרף לתערובת באמצעותה תיצרו לעצמכם לביבה אחר לביבה. קוואקר הידוע כעשיר בסיבים תזונתיים ישפר פלאים את המתכון ואף יתרום לתחושת שובע ממושכת לאחר אכילת מספר מצומצם של לביבות. המלצה זו הינה חיונית משום שהמתכון המנצח המופיע לפניכם יגרום גם לכם לא לרצות להפסיק לאכול את כל הלביבות אותן הכנתם, וכל זאת עוד לפני שהאורחים הגיעו לפתח ביתכם. אנו מזמינים גם אתכם לנסות את המתכון ולשמור את כל המחמאות והפרגונים לעצמכם…

 

 

כתוב תגובה

פרסומת