מאכלים ביתיים – ומשודרגים
בתקופת החורף אין כמו לאכול מאכלים חמים ומנחמים. רצוי כמובן שיהיו פשוטים להכנה וכאלה שלא מצריכים התעסקות רבה מדי במטבח. ניתן להכין פשטידות מסוגים שונים, חלביות ובשריות. וגם קניידלך זו אופציה חביבה שממש לא שמורה אך ורק לפסח. אפשר להנות מכל אלה בכל ימות השנה – גם כשקריר וגם כשחמים. אבל, מה קורה כאשר רוצים להכין גרסאות ללא גלוטן? או כאשר רוצים להחליף מרכיב כזה או אחר בקניידלך? קיראו ותגלו.
לא רק בפסח
טעות נפוצה היא לחשוב שהכנת מרק קניידלך היא מלאכה ששמורה רק לליל הסדר ולפסח. למעשה, ניתן בהחלט להכין את הכופתאות האלו גם בשאר ימות השנה. הכנת הקניידלך פשוטה כמו הכנה של פשטידות וניתן להכין את המתכון הזה בקלות ולעשות לו התאמות שונות בהתאם לטעם האישי. קניידלך עשויים מביצים ומקמח. לאלה מוסיפים קצת מים ושמן. אפשר בהחלט להוסיף תבלינים שונים לפי טעמכם. תוכלו להוסיף סוכר, מלח או פלפל שחור למשל. לאחר יצירת התערובת, הופכים אותה לכדורים שאותם מבשלים על פי רוב בתוך מרק צח. אפשר לאכול את הקניידלך כמו שהם או כחלק ממנה של מרק.
פתרון קליל לאירוח
אנחנו פחות נוטים לארח בתקופה האחרונה, אבל תמיד כדאי להיות מוכנים עם מאכל טעים לאירוח. להכנת פשטידות יש אינסוף מתכונים. אפשר להכין סוגי פשטידות שונים ומגוונים. על פי רוב, הכנת הפשטידה תהייה משימה יחסית פשוטה: בסך הכל מספר מרכיבים שמעורבבים יחד, לעתים על בצק – והופ לתנור. זה הכל. הטעם הנפלא של פשטידות הופך אותן למנה נהדרת לאירוח או סתם כשמתחשק להכין תוספת נחמדה לארוחת הצוהריים או הערב. אין מתכון אחד ויחיד לפשטידה, ובשונה מהכנת קניידלך למשל, יש הרבה יותר מרכיבים שאיתם ניתן "לשחק". תרבויות שונות ועדות שונות מכינים את הפשטידות בצורות שונות. אפשר להוסיף להן עוף, דגים או בשר וניתן להכין אותן מגבינות בלבד.
מגוון אפשרויות ללא גלוטן
אנשים שנמנעים מגלוטן, נמנעים לא פעם גם מטעימה של קניידלך או פשטידות. זה ממש חבל, משום שניתן להכין גרסאות נטולי גלוטן לשני המאכלים האלה. אם בעבר היה קושי גדול למצוא תחליפים ראויים לגלוטן, היום המצב שונה לגמרי ואפשר להכין בקלות את אותם המאכלים ללא גלוטן ולשמור על הטעם הנהדר.
כאשר מכינים קניידלך ללא גלוטן, כל מה שצריך לעשות זה להחליף את הקמח בקמח אורז או תפוחי אדמה. הטעם ישאר נפלא בכל מצב. הכנת פשטידות נטולות גלוטן היא גם משימה לא מורכבת במיוחד. בכל מקום במתכון בו יש צורך בתוספת של קמח, אפשר בהחלט להחליף (בהתאם לאותו מתכון ספציפי) את הקמח הרגיל בקמח תפוחי אדמה או קמח אורז וכן הלאה. חשוב לבדוק בכל מתכון איזה סוג קמח יהיה המתאים ביותר עבורו, כדי להנות מטעם מצוין.